Ondernemen
February 10, 2020

Stapsgewijs uitdagen

Als interne ondernemer ga je resources binnen je organisatie blootleggen en je medewerkers uitdagen om deze resources in te zetten. Vaak is de moeilijkheid bij uitdagen dat de uitdaging te groot is, waardoor er uiteindelijk niets gebeurt. Vandaar dat uitdagen hand in hand gaat met ondersteunen! Ondersteuning zit ook in je medewerker helpen om de uitdaging aan te gaan in kleine stapjes. Alleen al door uitdagingen klein en concreet te formuleren:

  • Een medewerker stimuleren om een product uit te vinden dat 10% beter is dan het vorige (in plaats van een baanbrekend product dat het wereldnieuws haalt)
  • Regelmatig leveren bij klanten, in plaats van halfjaarlijks één grote levering
  • Stapsgewijs delegeren: aanvankelijk taken doorgeven (doe die taak zo en zo), gaandeweg criteria beginnen meegeven (doe die taak zodanig dat…) en van daaruit de medewerker steeds meer inspraak geven in de criteria
  • De mailbox elke dag twee mails leger maken dan de dag ervoor
  • Een team stimuleren om hun product te lanceren vooraleer ze zelf vinden dat het helemaal af is

Door je uitdaging klein en concreet te maken wordt de kans veel groter dat je medewerker er ook echt iets mee kan. Je uitdaging wordt praktisch haalbaar, en mogelijke hindernissen worden meer hanteerbaar. “Klein” is trouwens iets heel subjectief: wat voor de ene een kleine stap is, is voor de andere een hele sprong. De kunst is om samen met je medewerker op zoek te gaan naar wat behapbaar is.

CONTACTEER ONS

Elke vraag is maatwerk. 
We starten elke samenwerking met een vrijblijvend intakegesprek. Daarnaast werken we met een "niet tevreden, geld terug" garantie.

Dank je wel! We hebben je bericht goed ontvangen.
Er is iets foutgegaan. Probeer het nog een keer.